Vragenlijst Erkenning van luchtvaarttechnische bedrijven

Uw bedrijf heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in een bedrijfserkenning. Voor dergelijke bedrijven heeft ILT een informatiepakket samengesteld waarvan deze vragenlijst deel uitmaakt.

Zoals de brochure Erkenning luchtvaarttechnische bedrijven beschrijft, bestaat het traject naar een erkenning uit een informatie-, oriëntatie-, aanvraag- en beoordelingsfase. Na de afhandeling begint de erkenningsfase. In de oriëntatiefase komen de twee essentiële onderwerpen aan de orde: de noodzaak voor- en de haalbaarheid van een erkenning.

Deze vragenlijst heeft ten doel om een beeld te geven van de organisatie ter voorbereiding op een oriënterend gesprek; de volgende stap op weg naar een erkenning.

De vragenlijst geeft rubriekgewijs aan welke onderwerpen van belang zijn. Het kan voorkomen dat bepaalde rubriek(sdel)en voor uw bedrijf niet van toepassing zijn.  Overigens is geen volledigheid nagestreefd.
Bij het doorlopen van de vragenlijst is het nuttig om een en ander vast te leggen. De wijze waarop dit gebeurt, is echter niet zo van belang. Vervolgens kunt u een conclusie trekken. Het uiteindelijke resultaat van deze vragenlijst kan zowel voor u, als voor de ILT, als een hulpmiddel dienen in deze fase van het traject.

De ILT hanteert in de erkenningensystematiek het instrument 'zelfevaluatie'. Het doel daarvan is primair om het bedrijf zelf een beeld te laten verkrijgen in hoeverre het aan de eisen voldoet. In het vervolgtraject naar een erkenning wordt gevraagd een dergelijke zelfevaluatie uit te voeren gedurende de aanvraagfase. Dit in verband met de eerste afgifte van een erkenning. Ook bedrijven die erkend zijn, zullen met het begrip zelfevaluatie (blijvend) te maken krijgen. Hoewel de uitkomst van deze vragenlijst niet ter vervanging dient van een zelfevaluatierapport dat in een later stadium moet worden opgesteld, kan het mettertijd een nuttige bijdrage hieraan leveren.

Vragenlijst

Vervolgtraject

Afhankelijk van de bevindingen zijn er de volgende mogelijkheden:

  1. Uw bedrijf voldoet in grote lijnen.
    De punten waaraan u nog moet werken, kunnen gedurende een mogelijk vervolgtraject naar een erkenning wel worden ingevuld. Hieronder valt ook het opstellen van een handboek. In dit geval kunt u contact opnemen voor verdere stappen. In een oriënterend gesprek kunnen de uitkomsten worden besproken.
  2. Er moet nog het nodige gebeuren.
    Start dan in eerste instantie voor uzelf een actieprogramma om aan het geheel nadere invulling te geven. Ook voor deze mogelijkheid kunt u een afspraak maken voor een oriënterend gesprek.
  3. Er moet dusdanig veel gebeuren, dat in uw afweging de inspanning niet gerechtvaardigd is. U besluit daarom de voorbereidingen naar een erkenning te staken.

Ook in de beide laatste gevallen ontvangt de ILT graag een reactie van u. Ter voorbereiding op een oriënterend gesprek is het behulpzaam als de ILT de uitkomsten van de vragenlijst van u ontvangt. 

Voor eventuele vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze vragenlijst, kunt u contact opnemen met ILT.