Vliegtuigfabrikanten

Een productiebedrijf produceert luchtvaartuigen en/of onderdelen en apparatuur voor luchtvaartuigen. Voor bedrijven waarvan de 'principal place of business' in Nederland ligt, geeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) vergunningen af.

Europese productiebedrijven moeten een vergunning hebben volgens: 

  • Part 21 Subpart G: de ‘erkenning als productieorganisatie ‘. Is een productieorganisatie tegelijk een onderhoudsorganisatie? Dan is ook hiervoor een aparte erkenning nodig.
  • Part 21 Subpart F: voor de ‘productie zonder erkenning als productieorganisatie’ stelt de ILT voor elke aanvrager of houder van een akkoordverklaring een onderzoeksteam aan. Dit team vervult alle relevante taken met betrekking tot deze akkoordverklaring en stelt procedures op volgens Part 21 Subpart F. 

Principal place of business

Als uw ‘principal place of business’ binnen Nederland ligt, kunt u bij de ILT een vergunning aanvragen. Dit betekent dat de hoofdvestiging van het bedrijf, ofwel het hoofd- of geregistreerde kantoor, In Nederland ligt. Hier worden de belangrijke financiële taken en operationele controle van activiteiten volgens Verordening (EU) Nr.748/2012 uitgevoerd.