Handhavingsrapportage Schiphol 1 november 2014 - 1 mei 2015

Het verslag betreft de in de Wet Luchtvaart en het Luchthavenverkeerbesluit Schiphol (LVB) vastgelegde veiligheids- en milieuaspecten van het luchthavenluchtverkeer. Het gaat hierbij om de bevindingen van de Inspectie Leefomgeving en Transport met betrekking tot de naleving van normen en regels door Amsterdam Airport Schiphol, Luchtverkeersleiding Nederland en de op Schiphol opererende luchtvaartmaatschappijen, eventueel door de luchtvaartsector getroffen voorzieningen om normoverschrijdingen te voorkomen en eventuele maatregelen van de inspecteur-generaal.

In het verslag wordt ook ingegaan op een door de Inspectie te handhaven regel uit het Luchthavenindelingbesluit Schiphol (LIB) inzake de hoogtebeperkingen voor (mobiele) objecten.

Het verslag heeft betrekking op een (deel van een) gebruiksjaar. Voor Schiphol beslaat het gebruiksjaar de periode 1 november tot 1 november. In deze handhavingsrapportage wordt verslag gedaan over de eerste helft van het gebruiksjaar 2015, de periode 1 november 2014 tot 1 mei 2015.