Omwisselen systeemkaart BCT

Alle taxi’s in Nederland zijn voorzien van een Boordcomputer Taxi (BCT). Dat is wettelijk verplicht voor een goede registratie van ritgegevens en de arbeids- en rusttijden. In elke BCT zit een systeemkaart. Deze moet worden vervangen omdat vanaf 21 maart 2023 de oude G2-systeemkaart niet meer werkt. De nieuwe G3-systeemkaart lost dit probleem op.

Vervang tijdig uw systeemkaart van de Boordcomputer Taxi

Het is belangrijk dat elke taxiondernemer de systeemkaart tijdig vervangt. Alleen zo blijft de BCT na 20 maart 2023 goed werken. Dit is nodig voor het uitoefenen van toezicht op de arbeids- en rusttijden. 

Als taxiondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor de tijdige vervanging van de systeemkaart en een goed werkende BCT. 

Zonder nieuwe G3-systeemkaart mag u vanaf 21 maart 2023 geen taxi meer rijden. 

Maak direct een afspraak met uw werkplaats of fabrikant

Dat betekent dat u uiterlijk vóór 21 maart 2023  een nieuwe G3-systeemkaart in uw BCT moet laten inbouwen. Uw werkplaats of BCT-fabrikant kan dit voor u uitvoeren. Maak direct een afspraak om wachttijden te voorkomen.

Wilt u meer informatie, heeft u vragen over de vervanging van uw systeemkaart of  wilt u een  afspraak maken? U kunt daarvoor contact opnemen met uw BCT-fabrikant: