Aw publiceert update handboek marktwaardering en effectenrapportage 2021

16-12-2021 Vandaag publiceert de Autoriteit woningcorporaties (Aw) een update van het handboek marktwaardering 2021. Daarin verwerkte de Aw het gewijzigde tarief van de verhuurderheffing. Deze update van het handboek kondigde de Aw al aan bij de publicatie van het handboek op 29 oktober.

Er wordt een nieuw appartementencomplex gebouwd. Op de voorgrond staat een complex dat al bijna af is. Op de achtergrond een complex waar de betonnen muren nog zichtbaar zijn.

Het gewijzigde tarief van de verhuurderheffing is overigens nog niet helemaal definitief vastgesteld, omdat de Eerste Kamer het Belastingplan 2022 nog zal behandelen. De Aw kiest er toch voor om de update van het handboek nu uit te brengen, zodat corporaties de waardering op tijd kunnen opstellen voor hun jaarrekening van 2021.

Verder publiceert de Aw de effectenrapportage bij het handboek marktwaardering. Deze rapportage gaat over het verschil in de berekende waarden conform de basisversie tussen het handboek 2020 en het handboek 2021. In deze effectenrapportage is al rekening gehouden met het gewijzigde tarief van de verhuurderheffing.