Wijzigingen in management ILT

Het IG-team van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) wijzigt op een aantal posities. Het team bestaat uit de inspecteur-generaal en 4 directeuren.

3 leden van het bestuur van de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Vanaf 1 januari 2023 neemt Mattheus Wassenaar de functie van inspecteur-generaal (IG) waar. Dit vanwege het vertrek van inspecteur-generaal Jan van den Bos, die zijn pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt en de ILT na 7 jaar heeft verlaten. Karin Visser, directeur Toezicht en Opsporing, neemt vanaf 1 januari 2023 de taak van Mattheus Wassenaar over als plaatsvervangend IG.

De taken van Mattheus Wassenaar als directeur Informatie, Netwerken en Programmering worden per 1 februari 2023 overgenomen door ad interim directeur Walter van Benthem. Walter van Benthem werkt nu een aantal jaren bij I-interim Rijk en heeft verschillende opdrachten als Chief Information Officer uitgevoerd, waaronder voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.