Dit is de ILT

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is de toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Samen met 1.600 medewerkers werken we dagelijks aan veiligheid, vertrouwen en duurzaamheid in transport, infrastructuur, milieu en wonen.

Over ons

Alle inwoners van Nederland hebben te maken met de resultaten van ons werk. De mix aan onderwerpen waar wij aan werken is groot. Denk aan veilig openbaar vervoer, betrouwbare woningcorporaties en goede kwaliteit drinkwater uit de kraan. Maar ook vermindering van geluidsoverlast door de luchtvaart en hergebruik van afval. We werken aan zo’n 160 onderwerpen. Toezicht op onderwerpen die prioriteit hebben, voeren we uit in programma’s.

Natuurlijk bewegen we mee met maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. We zetten onze middelen in waar de risico’s voor Nederland het grootst zijn. En waar we de schade voor mens en milieu het meest beperken. Data en informatie zijn daarom bepalend voor onze werkzaamheden. In de video hieronder geven onze collega’s je een kijkje in ons werkveld.

Hoe is het om te werken bij de ILT?

Als je de verhalen van ILT’ers leest, zie je dat werken bij de ILT leuk, actueel en maatschappelijk relevant is. Je werkt namelijk met gepassioneerde collega’s aan onderwerpen die er echt toe doen. Samen zijn we de ogen en oren van de minister en staatssecretaris, want wij zijn de schakel tussen beleid en de praktijk.

Als ILT’er werk je samen met collega’s die zich willen inzetten voor een duurzame en veilige leefomgeving. De ene collega is gepassioneerd over luchtvaart, de andere collega weet alles over gevaarlijke stoffen. Je herkent ons aan de scherpe blik waarmee we impact maken op de toekomst van Nederland.

Hoe is de ILT als werkgever?

Bij de ILT is veel aandacht voor medewerkers en onderlinge verbinding. Zodra je bij ons start, krijg je een uitgebreid inwerkprogramma. Je buddy staat klaar voor al je vragen. Tijdens koffiemomenten praten directeuren je bij over ontwikkelingen en vertellen medewerkers meer over hun werk. Op de jaarlijkse ILT-dag ontmoet je al je collega’s en volg je leuke en leerzame workshops. Op de sportdag kun je je uitleven met sportieve of creatieve activiteiten. En we sluiten ieder jaar af met een groot kerstfeest.

Een veilige, prettige en gezonde werkomgeving. Met oog voor de medewerkers en een goede werk-privébalans. Dat is het uitgangspunt van de ILT. We werken hybride met 9 kantoren: Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Zwijndrecht, Rotterdam, Groningen, Arnhem, Eindhoven en Zwolle.

Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden we heel belangrijk. Je krijgt dan ook volop de kans om opleidingen te volgen, certificaten te behalen of congressen bij te wonen. 

ILT’ers aan het woord

Wil je weten wat het werk van ILT’ers inhoudt? Lees dan hier verder voor de verhalen van onze collega’s. Ontdek bijvoorbeeld wat een vergunningverlener, inspecteur, rechercheur of controller dagelijks doet.

Diversiteit en inclusie

De ILT wil een diverse en inclusieve organisatie zijn die de verschillen van al haar vakmensen (h)erkent en waardeert. De ILT is uniek in haar grote werkveld aan onderwerpen: 160. Dat betekent dat onze organisatie veel verschillende specialismen in huis heeft.

We beseffen dat we het beste presteren in een prettige en veilige werkomgeving. Als je blij bent op je werk, neem je dat ook mee naar huis. Daarom wil de ILT een plek zijn waar je graag komt werken.

Binnen de ILT besteden we continu aandacht aan diversiteit en inclusie. Zodat we als organisatie beter ons werk kunnen doen. Maar vooral zodat iedereen erbij hoort.

Hieronder vertellen ILT’ers over diversiteit en inclusie.