Studenten en starters

Werken aan een duurzame en veilige leefomgeving, veilig transport en het vertrouwen in woningcorporaties: dat kun jij doen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Ben jij een gedreven student of ambitieuze starter op zoek naar een boeiende carrière? Eentje waarin je impact maakt op de toekomst van Nederland? Dan is de ILT dé plek voor jou!

Stages: leer, groei en ervaar

Bij de ILT bieden we uitdagende stageplekken op mbo-, hbo- en wo-niveau. Jij kunt bij ons je theoretische kennis omzetten in praktijkervaring. En wij kunnen jouw kennis goed gebruiken. We zijn er trots op dat Stichting ELHBO ons heeft erkend als stage- en afstudeerbedrijf Hoger Onderwijs. Ontwikkel je vaardigheden onder begeleiding van onze vakmensen. Zo draag je bij aan onze missie om de leefomgeving en het transport veiliger en duurzamer te maken. 

Bekijk hier onze stagevacatures. Wil je liever een open sollicitatie sturen? Stuur dan een mail met je voor- en achternaam en het vakgebied waar je interesse voor hebt. 

Traineeship: jouw springplank naar een carrière met impact

De ILT doet mee aan het Rijkstraineeprogramma bij de Rijksoverheid. Zo doe je in 2 jaar ervaring op bij verschillende rijksorganisaties, op verschillende terreinen én in verschillende rollen. Je kunt als trainee ook aan de slag bij de ILT. Vanaf maart kun je solliciteren voor een plek in het traineeprogramma dat start in september. Heb je interesse? Laat dan hier jouw gegevens achter en blijf op de hoogte.

Teun Zeegers en Stefan Koster bij de ingang het kantoorpand van de ILT in Den Haag.

Praktijkverhaal van trainees Teun en Stefan

"5 vragen over werken als trainee bij de ILT."

Bijbaan: combineer studie en praktijk

Bij de ILT begrijpen we dat je studie nu het belangrijkst is. Daarom bieden we flexibele mogelijkheden voor een bijbaan naast je studie. Werk mee aan lopende projecten, pas je kennis toe in de praktijk en combineer zo je studie met waardevolle werkervaring.

Starters: jouw carrière begint hier

Als starter bij de ILT heb je de kans om direct een verschil te maken. Werk aan uitdagende projecten, ontwikkel je vaardigheden en groei in een snel veranderende omgeving. Je krijgt de ruimte om je carrière vorm te geven en impact te hebben op de toekomst van Nederland. 

Ontdek hier meer over jouw mogelijkheden voor stages en bijbanen bij de ILT. Bekijk hier alle vacatures bij de ILT .