Starters bij de ILT

Begint jouw carrière bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)? Bij ons ligt de wereld voor jou als starter helemaal open. Een frisse kijk of ander inzicht zorgt ervoor dat we blijven aansluiten op de laatste ontwikkelingen binnen al onze expertises.

Werk met impact

Werken bij de ILT betekent werk met een maatschappelijke impact. De ILT zet zich dagelijks in voor een duurzame en veilige leefomgeving, veilig transport en het vertrouwen in de woningcorporaties. Alle inwoners van Nederland hebben te maken met resultaten van het ILT-toezicht.

Traineeship

De ILT doet mee aan het Rijkstraineeprogramma bij de Rijksoverheid. Tijdens dit traineeprogramma van 2 jaar doe je ervaring op bij verschillende rijksorganisaties, op verschillende terreinen én in verschillende rollen. Als onderdeel van het traineeprogramma kan je ook aan de slag bij de ILT. Tussen maart en juli wordt er geworven voor het jaarlijkse traineeprogramma. Heb je interesse? Houd de sociale kanalen van de Rijksoverheid en Werken voor Nederland in de gaten.

Verhalen van trainees en stagiaire
 

  • Teun en Stefan: “Relatief korte opdrachten maakt het werk interessant bij de ILT. Vergeleken met een beleidsplek krijg je bij de afdeling Netwerken leefomgeving en wonen veel mee van verschillende onderwerpen en perspectieven. Bij Netwerken zijn we in mijn ogen een soort schakel tussen beleid en uitvoering. Doordat beleid en wetgeving echt tastbaar worden in de praktijk, maak je dat bij Netwerken van dichtbij mee”. Ook Stefan weet goed wat hem aantrekt in het werk: “Je werkt met veel verschillende onderwerpen waardoor je van al die onderwerpen ook kennis krijgt. En daardoor ben je veel in contact met mensen van buiten de organisatie. Dat leidt tot een uitgebreid netwerk.”

  • “Deze stage heeft mij duidelijk gemaakt hoe leuk ik het vind om onderzoek te doen naar complexe vraagstukken. Maar ik ben er nu ook achter gekomen dat ik onderzoek en innovatie niet enkel bij een universiteit kan vinden. Tegen mijn verwachting in biedt de overheid hier ook een heel goed platform voor.”

Hoe het als trainees bij de ILT bevalt, vragen we aan Teun Zeegers (bestuurs- en beleidsadviseur bij de afdeling Netwerken leefomgeving en wonen) en Stefan Koster (bestuurs- en beleidsadviseur bij de afdeling Netwerken transport). Lees hun verhaal. Meer weten hoe Jelmar Meester zijn stage bij de ILT bevalt? Jelmar studeert Criminologie en Veiligheidsbeleid en Forensische Criminologie aan de universiteit Leiden. Hij loopt stage bij het Innovatie- en datalab (IDlab).

Medewerkers van de ILT werken op zeer uiteenlopende terreinen en maken veel mee. In deze verhalen nemen ze je mee in hun persoonlijke werkervaringen en kom je meer te weten over hun drijfveren en het werk van de ILT.

Wil je ILT als organisatie leren kennen?

Volg ons op LinkedIn, Twitter en Instagram.