Basiskwalificatie en nascholing bij rijbewijs C en D

Rijbewijs C en D hebben ieder hun eigen basiskwalificatie. Als u onder de nieuwe regels zowel rijbewijs C als D haalt, dan heeft u dus twee aparte basiskwalificaties nodig.

De nascholing hoeft niet dubbel. Heeft u zowel rijbewijs C als D, dan is 35 uur nascholing voldoende om de geldigheid van beide te verlengen. Voor meer vragen over de basiskwalificatie kunt u bij het CCV terecht.

Nascholing

De geldigheid van de basiskwalificatie is 5 jaar. In deze 5 jaar zal de chauffeur 35 uur aan nascholing moeten volgen, waardoor de geldigheid weer met 5 jaar wordt verlengd. Deze 35 uur mag in 1 week gevolgd worden of verspreid over de 5 jaar. Er moet in deze 35 uur tenminste 7 uur praktijktraining zitten. U kunt alleen gebruik maken van erkende opleidingen (in Nederland of in het buitenland).

Meer informatie bij CBR

Voor specifieke vragen over de examens voor rijbewijs of vakbekwaamheid, vragen over vrijstelling voor onderdelen van de theorie- of praktijkexamens voor de basiskwalificatie en over het volgen van nascholing kan contact opgenomen worden met de divisie CCV van het CBR, telefoon 0900 0210.