Afvalcontroles bij de snelweg

De Inspectie Leefomgeving en Transport controleert afvaltransport langs de snelweg, dicht bij de Duitse grens.

Afvalcontrole Inspectie Leefomgeving en Transport
Spreker: Ilse Thoer, inspecteur

ILSE THOER: We staan vandaag op de A76 in Limburg. We doen hier vandaag een afvalcontrole, een transportcontrole in het kader van de hotspotactie. Dit is de eerste die Afval Logistiek organiseert. We controlen vandaag uitgaand vrachtverkeer richting Duitsland op de lading. Dus de afvalstoffen en de papieren die daarbij horen.

We willen sowieso als ILT buiten op straat zichtbaar zijn. We zijn hier ook met best veel netwerkpartners. De Duitse collega's zijn erbij. Van de ILT het Meet- en Monsternameteam en de Aerosensing, de Landelijke Eenheid. Dus we willen ook graag die samenwerking stimuleren. En we willen natuurlijk graag zicht in de keten op wat zit er daadwerkelijk in zo'n afvaltransport? En kloppen de documenten ook met hetgeen wat we op dat moment aantreffen? Wij controleren dat door bij de oprit vrachtwagens te selecteren, waarvan we het vermoeden hebben dat daar afvalstoffen in zitten. De chauffeur wordt dan aangesproken en gevraagd naar zijn transportdocumenten. En vervolgens bekijken we de lading met behulp van ons Aerosensingteam.

BEELD: Ilse Thoer praat tegen een collega.

ILSE THOER: Zou je iets meer in kunnen zoomen, want de zon staat er net op. 

En als het nog nodig is, als je een indicatie hebt kun je ook nog door het Meet- en Monsternameteam monsters laten nemen om naar de samenstelling te kijken.

BEELDTEKST: Meer weten? www.ilent.nl