Simulatie-oefeningen taxi

Simulatie-oefeningen taxi


RON RIJNTJES, TEAMLEIDER TOEZICHT PERSONENVERVOER: We zijn op dit moment bezig met simulatiecontroles om nieuwe inspecteurs op te leiden voor het taxivak. 
Op dit moment zijn aanwezig een taxibedrijf en de taxichauffeur, een ervaren inspecteur, die de mensen het vak moet gaan leren, en drie nieuwe inspecteurs.

We zijn hier bezig met een oefening om een echte taxicontrole na te bootsen. Waarbij we door middel van een simulatie een taxichauffeur controleren op zijn chauffeurskaart, de ondernemingen met de vergunning en de BCT uitlezen door middel van de arbeids- en rusttijden en daar een analyse op uitvoeren.

We doen dit, omdat we de afgelopen periode tien nieuwe inspecteurs hebben aangenomen.En het is de bedoeling in deze coronaperiode om de inspecteurs toch op een hoog niveau op te kunnen leiden. En normaal gesproken doen we dat door middel van training on the job. Dat is nu in deze coronaperiode niet mogelijk. En tijdens deze simulatiecontrole 
zorgen we ervoor dat ze goed voorbereid de weg op kunnen.

Deze simulatie is bijzonder, omdat er twee taxiondernemingen meewerken aan deze simulatiecontroles. Bedrijven die hieraan meewerken, omdat ze het van belang vinden dat de Inspectie op een goede manier kan controleren. En dat ook bedrijven die zich niet goed aan de regelgeving houden gecontroleerd kunnen gaan worden. En dat is goed voor de eerlijke concurrentie in de markt.

We doen dit nu door een simulatiecontrole. Omdat we willen voorkomen dat de chauffeur en de onderneming in deze coronatijd, waar toch al minder werk is, extra worden belast.

TEKST: Meer weten? www.ilent.nl 
Een productie van de Inspectie Leefomgeving en Transport copyright 2021