Opnieuw lekkages gevaarlijke stoffen in Amsterdam

Op dinsdag 26 maart hebben inspecteurs van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) lekkages ontdekt bij 2 reservoirwagens op emplacement Houtrakpolder in Amsterdam.
 

Een tankwagon voor het vervoer van gevaarlijke stoffen

Het betreffen lekkages van aardoliedestillaten met als UN-nummer 1268. Aardoliedestillaten zijn zeer brandbaar en milieugevaarlijk. Momenteel zijn de hulpdiensten aanwezig en wordt de oorzaak van de lekkages onderzocht.

Gisteren, op maandag 25 maart, hebben inspecteurs ook een al een druppellekkage ontdekt op emplacement Westhaven. Dit betrof een lekkage van de stof Methyl-tert-butylether (MTBE, UN 2398). Ook deze stof is zeer brandbaar. Inspecteurs van de ILT onderzoeken ook de oorzaak van deze lekkage. Alle wagons zijn beladen bij GES Amsterdam.