TUI fly heeft passagiersverordening niet overtreden

Luchtvaartmaatschappij TUI fly beroept zich terecht op een ‘buitengewone omstandigheid’ voor de vertraging van een vlucht op 19 januari van dit jaar. Ze overtreedt daarmee de verordening over rechten van luchtvaartpassagiers niet. Daarom is er voor de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) geen grond om op te treden tegen TUI fly, zoals passagiers de inspectie hadden verzocht.

Het vliegtuig, een Boeing Dreamliner, kon niet vertrekken vanwege een lekkende brandstoftank. De lekkage werd ontdekt tijdens de verplichte inspectie voorafgaand aan de vlucht Amsterdam – Punta Cana.

TUI fly heeft de lekkage op technisch verantwoorde wijze afgehandeld, blijkt uit nader onderzoek van de ILT. De lekkage kon ontstaan door een procesfout tijdens het bouwen van het toestel. Dit is een buitengewone omstandigheid, waar TUI fly niets aan kan doen.

De vliegveiligheid is niet in gevaar geweest. De passagiers zijn de volgende dag met een ander toestel naar Punta Cana gevlogen.
Passagiers die vinden dat ze bij vertraging ten onrechte geen compensatie krijgen van een luchtvaartmaatschappij, kunnen voor een finaal oordeel over hun claim naar de kantonrechter stappen.
Meer informatie vindt u op de ILT pagina over vergoeding bij vertraging of annulering vlucht.

Passagier Schiphol

Hoort bij