Opvraagprogramma scheidingsvoorstel DAEB/niet-DAEB beschikbaar

Het opvraagprogramma voor het indienen van het scheidingsvoorstel DAEB/niet-DAEB is vanaf nu beschikbaar via het portal van CorpoData. Uiterste deadline voor het indienen van het voorstel is 31 december 2016.

Het opvraagprogramma dPi 2016 kwam eerder deze maand beschikbaar. dPi en het scheidingsvoorstel zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Daarom adviseren wij u eerst het opvraagprogramma dPi in te vullen en vervolgens het scheidingsvoorstel. In dPi wordt u gevraagd de financiële gevolgen van het scheidingsvoorstel al in te vullen. Deze informatie wordt in het opvraagprogramma voor het scheidingsvoorstel overgenomen. U hoeft dus niet twee maal dezelfde gegevens in te voeren. Wij adviseren om, ondanks de verschillende inleverdata (uiterlijk14 december voor dPi, uiterlijk 31 december voor het scheidingsvoorstel), de opvraagprogramma’s indien mogelijk tegelijkertijd bij CorpoData in te dienen. 

Kengetallen volgen op korte termijn

De kengetallen waarmee de Autoriteit woningcorporaties de levensvatbaarheid en financierbaarheid van het ontwerpvoorstel beoordeelt, ontbreken nog in het opvraagprogramma voor het scheidingsvoorstel. In een aanvullende release voegen wij deze nog toe. Dit zal later deze week gebeuren. U kunt al wel beginnen met invullen van de opvraagprogramma’s. Het toevoegen van de kengetallen heeft geen gevolgen voor al ingevoerde gegevens.