Dit is de ILT

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) werkt, met inmiddels 1.400 medewerkers, dagelijks aan veiligheid, vertrouwen en duurzaamheid in transport, infrastructuur, milieu en wonen. Alle inwoners van Nederland hebben te maken met de resultaten van het ILT-toezicht. Het aandachtsgebied omvat ongeveer 160 onderwerpen waaronder veilig en betrouwbaar openbaar vervoer, een woning huren van een betrouwbare woningcorporatie, geluidsoverlast in de luchtvaart, taxivergunningen of zonder risico water uit de kraan drinken. Maar ook droge voeten houden achter de dijken is een taak van de ILT.

De ILT beweegt mee met maatschappelijke en technologische ontwikkelingen en zetten onze middelen in daar waar de risico’s voor de publieke belangen het grootst zijn. Een goed gebruik van data en andere informatie is sturend voor al onze werkzaamheden: van toezicht en vergunning- en dienstverlening tot opsporing en communicatie. Ontdek hoe de ILT zich inzet in ruim 3 minuten:

Welke eigenschappen zoekt de ILT in nieuwe medewerkers?

Samenwerken, leren door doen en constant verbeteren zijn sleutelwoorden van de ILT. Medewerkers, leidinggevenden en teams krijgen de ruimte om talenten optimaal in te zetten, bevlogenheid te tonen en het verschil te maken. Welke eigenschappen zoekt de ILT in nieuwe medewerkers? De vaardigheid om te kunnen werken met diverse informatiebronnen, out-of-the-box denken bij toezichtsvraagstukken, de creativiteit hebben om vernieuwende methodes te bedenken en in te zetten, met lef onbekende paden durven bewandelen en overzicht kunnen houden.

Hoe is het om te werken bij de ILT?

De medewerkers van de ILT werken op zeer uiteenlopende terreinen, in verschillende vakgebieden en maken veel mee. Bovendien organiseert de ILT jaarlijks activiteiten voor alle medewerkers. Denk aan de ILT-sportdag, de ILT-dag en de nieuwjaarsbijeenkomst.
Ben je benieuwd naar de drijfveren en de werkzaamheden van de ILT-medewerkers? Lees hun verhalen en kom meer te weten over werken bij de ILT.

In heel Nederland actief

De ILT werkt landelijk. Ze heeft kantoren in Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Zwijndrecht. De ILT biedt bovendien de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Iets wat de organisatie in de huidige tijd sowieso veel doet.

  • Wim: “We staan als team stevig in onze schoenen, maar tegelijkertijd zijn we nog volop in ontwikkeling. Dit is dus echt een interessante tijd voor de ILT en de mensen die er werken.”

Dat de ILT een mooie plek is om te werken, staat voor Wim en Danique beiden als een paal boven water. Lees het interview.

Wil je ILT als organisatie beter leren kennen?

Volg de ILT op LinkedIn, Twitter en Instagram.