Collega’s inwerken in tijden van corona? Zo doen wij dat!

Corona of niet: de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) blijft in beweging. We richten ons de komende jaren  op het versterken van ons toezicht en daarom werven wij volop. Hoe het inwerken gaat tijdens corona ? We vertellen het je graag.

"Ik voel me erg welkom bij de ILT en ervaar veel digitale collegialiteit!"

Een warm welkom

Samenwerken, leren door doen en constant verbeteren: dat zijn de sleutelwoorden van de ILT. Ook nu, met de huidige coronamaatregelen, zijn deze van toepassing op de manier waarop wij nieuwe medewerkers welkom heten. Natuurlijk vinden wij het prettiger om onze nieuwe collega’s letterlijk met open armen te ontvangen. Toch kan het kennis maken en inwerken ook heel goed online plaatsvinden. We maken hierbij gebruik van onder meer videobellen. Zo kun je elkaar toch zien en spreken en kunnen ook de groepsbijeenkomsten rondom het inwerken, zoals workshops en presentaties, gewoon doorgaan.

“Als het op afstand al zo warm en hartelijk is, hoe leuk zal het dan zijn als we elkaar persoonlijk ontmoeten!”

Zo werkt het in de praktijk

Kom je bij ons werken? Dan krijg je ruim voor je eerste werkdag je laptop en mobiel thuisgestuurd. Je ontvangt ook duidelijke handleidingen voor het videobellen. Voor het inhoudelijk inwerken krijg je een buddy: een ervaren ILT-medewerker die jou stap voor stap meeneemt in de uitvoering van het werk. Deze buddy laat jou onder meer zien waar je bepaalde informatie kunt vinden, hoe onze systemen werken, hoe de organisatie in elkaar steekt, en met welke collega’s je kennismakingsgesprekken kunt inplannen. Om te zorgen dat jij je snel thuisvoelt binnen de ILT nemen je buddy en je direct leidinggevende meerdere keren per week contact met je op. Samen bespreek je welke zaken goed gaan en welke minder, en je kunt aangeven wat jij nodig hebt om je functie optimaal in te vullen. Op deze manier hopen we jou snel wegwijs te maken in onze organisatie.

"De terugkoppeling die ik krijg, is vanuit zowel de buddy’s als de nieuwe collega’s erg positief."

Collega’s aan het woord

Wie kan beter vertellen hoe de inwerkprocedure bij de ILT verloopt dan nieuwe collega’s en hun buddy’s zelf? We laten er graag enkelen aan het woord.

Mark van der Ham, teamleider Goederenvervoer weg:
“Ik ben op 1 januari 2020 gestart binnen deze functie. Hoe wij nu moeten werken en leidinggeven is uiteraard niet hoe ik het me had voorgesteld. Op 1 april 2020 startten er 2 nieuwe inspecteurs. Waar we nieuwe collega’s normaal gesproken enkele weken laten meelopen, was dat nu geen optie. Het welkomstgesprek vond plaats via Skype, het bloemetje werd thuis bezorgd, en de nieuwe inspecteurs hebben zich per e-mail voorgesteld aan hun collega’s. Al met al kregen ze toch een warm welkom. Het inwerken gebeurt op dit moment nog steeds digitaal. De buddy’s hebben casussen opgesteld die de realiteit langs de weg natuurgetrouw weergeven. Zo kunnen de nieuwe inspecteurs digitaal inspecties doorlopen. De analyseprogramma’s die wij gebruiken worden via Skype besproken. Het voordeel van deze manier van werken, is dat men direct vragen kan stellen. Zo leer je met en van elkaar. De terugkoppeling die ik krijg, is vanuit zowel de buddy’s als de nieuwe collega’s erg positief.”

Naushad Habiboellah en Joost Lagendijk
Naushad Habiboellah, inspecteur luchtkwaliteit en emissies, is de buddy van zijn nieuwe collega Joost Lagendijk, inspecteur ozonlaagafbrekende en fluoriserende gassen (O en F-gassen), wegwijs gemaakt binnen de ILT.

Naushad:
“Het eerste contact met onze nieuwe collega Joost verliep telefonisch. Zowel voor Joost als voor mij was dit een ongebruikelijke manier van kennismaken en toch voelde het niet ongemakkelijk: het gesprek verliep prettig. Aan de andere kant van de lijn hoorde ik een positieve, enthousiaste collega die zin had om met zijn baan te beginnen. Het eerstvolgende gesprek met Joost verliep via Skype. Het is fijn om dan een gezicht te kunnen koppelen aan de stem. Al onze contacten verlopen sindsdien via digitale middelen zoals Skype, Webex. Als Joost vragen heeft, neemt hij direct contact met mij op. Dat is een goed teken: ik zou me ongerust maken als ik niks van Joost zou horen.”

Joost:
“De hulp van mijn buddy Naushad ervaar ik als erg prettig. We zijn bereikbaar voor elkaar, en voor de rest van het team. Het hebben van regelmatig contact vind ik fijn en is voor mij erg belangrijk. Dat dit contact digitaal plaatsvindt, vind ik niet storend. Het thuiswerken geeft me de gelegenheid om dieper in te gaan op de basis en me bijvoorbeeld extra te verdiepen in de wetgeving. De speelruimte die we krijgen voor zelfstudie benut ik zoveel mogelijk. Het kennismaken met de organisatie via introductieteksten en filmpjes, maakt dat ik al veel weet over ILT. Wellicht had ik daar tijdens fysieke kantoordagen minder tijd voor gehad. Ik heb tijdens mijn inwerkperiode dan ook geen negatieve ervaringen. Sterker nog, ik voel me erg welkom binnen de ILT en ervaar veel digitale collegialiteit!”

Fauzia Oemedali, planning en organisatie van werving en selectie
“Mijn eerste werkdag vond ik erg spannend. Een paar dagen daarvoor had ik mijn laptop en telefoon al ontvangen. Ik kon meteen inloggen en in mijn agenda stonden al diverse kennismakingsgesprekken met collega’s en allerlei workshops gepland. Ook ontving ik thuis een handgeschreven kaartje om mij welkom te heten binnen het team. Echt top! Mijn buddy Anastasia staat continu voor me klaar. Mocht er iets zijn, dan weet ik dat ik haar altijd kan bellen. Op het moment van dit interview heb ik mijn zesde werkdag en ik vind dat er, ondanks de vreemde tijd, echt aandacht en zorg is voor nieuwe collega’s. Ik voel me 100% welkom in mijn nieuwe team. Als het op afstand al zo warm en hartelijk is, hoe leuk zal het dan zijn als we elkaar persoonlijk ontmoeten!”

En nu jij?

Iedereen bij de ILT staat klaar om jou te verwelkomen als nieuwe collega. Bekijk de actuele vacatures en hopelijk tot snel.