Kennisgevingsnummer aanvragen

Om het aanvragen van EVOA-kennisgevingen makkelijker te maken is de regelhulp Digital Notification Advisor (DNA) ontwikkeld. De DNA-regelhulp is een tool waarmee u digitaal een kennisgevingsdocument en vervoersdocument kunt invullen en kunt afdrukken in het Nederlands, Engels of Duits.

DNA-regelhulp

Met de DNA-regelhulp kunt u digitaal een kennisgevingsdocument en een vervoersdocument invullen. Deze formulieren kunt u vervolgens voorzien van een uniek kennisgevingsnummer. Dit kennisgevingsnummer komt uit een serie kennisgevingsnummers die voor uw organisatie beschikbaar is gesteld.

U kunt de formulieren vervolgens afdrukken en na ondertekening versturen naar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Heeft u een bankgarantie gesteld? Dan moet u de originele bankgarantie per post aan de ILT sturen.

Voordelen van de online DNA-tool

Met de DNA wordt het opstellen van een kennisgevingsdocument en vervoersdocument een stuk eenvoudiger. De belangrijkste voordelen voor u zijn:

  • Kennisgevings- en vervoersdocumenten digitaal invullen;
  • Gegevens van een eerdere kennisgeving kunnen direct worden ingeladen bij een nieuwe kennisgeving;
  • Documenten zijn eenvoudig af te drukken, er valt nooit meer tekst buiten de kaders;
  • Eventuele fouten na het printen kunt u eenvoudig herstellen door een nieuwe print te maken. De printversie met uw originele handtekening levert u aan bij de Inspectie Leefomgeving en Transport. Deze versie is dan de officiële versie die door alle betrokken autoriteiten in behandeling zal worden genomen;
  • Printen is alleen mogelijk als álle velden ingevuld zijn. Hierdoor is er minder kans op fouten bij het invullen van het kennisgevings- en vervoersdocument;
  • De gegevens die u invult op het kennisgevingsdocument komen ook terecht op het vervoersdocument. Afwijkingen tussen beide documenten zijn daarmee uitgesloten;
  • De vernieuwde DNA-regelhulp is een webapplicatie, dus u heeft geen last van eventueel verouderde software.

Digitaal sturen van de bijlagen

Bij het indienen van kennisgevingen heeft u de mogelijkheid om de bijlagen van de kennisgeving via de website of per e-mail te verzenden.

Bijlagen zijn bijvoorbeeld: informatie over de samenstelling, verwerking en herkomst van de afvalstoffen en het contract. Deze bijlagen kunt u direct als pdf-bestanden versturen via het uploadformulier, of per e-mail naar DNA-EVOA@ilent.nl. Verstuur per type bijlage 1 pdf-bestand.

Het kennisgevings- en het vervoersdocument en de bankgarantie kunt u helaas níet digitaal verzenden. Deze documenten moet u aangetekend per post versturen aan de ILT:

Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)
Portefeuille Vergunningverlening
Marktvenster Leefomgeving en Scheepvaart
Team Leefomgeving Stoffen (EVOA)
Postbus 24062
3502 MB  Utrecht
Nederland

Heeft u problemen met het printen?

Sla dan eerst een pdf-versie van de kennisgevingsdocumenten op uw computer op. En print ze dan opnieuw. Het kader moet zichtbaar zijn op het document.

Toegang DNA aanvragen

Wilt u ook de DNA gebruiken voor kennisgevingen? Of wilt u eerst meer informatie over de DNA hebben? Stuur dan een e-mail aan: DNA-EVOA@ilent.nl. Vermeld hierin uw bedrijfsnaam en e-mailadres.

Gebruiken oude DNA-nummers

De reeks kennisgevingsnummers die u heeft gekregen bij de DNA vervalt niet. U kunt deze oude nummers nog gewoon gebruiken.