Hoe start ik een geregistreerde dronesopleiding?

Volgens de Europese regelgeving mag iedereen theorielessen voor de categorie OPEN aanbieden. Examens moeten wel worden afgenomen door een hiervoor aangewezen instelling. 

Als u theorielessen aanbiedt, moet u ervoor zorgen dat de lesstof aansluit bij het examen. Hiervoor kunt u samenwerken met een aangewezen instelling voor examens. Met een samenwerkingsovereenkomst geeft u aan hoe de lesstof voldoet aan de vereisten van het examen.

Op dit moment zijn er 8 organisaties aangewezen als entiteit voor het afnemen van examens. Op de website van Rijksoverheid vindt u het overzicht van de aangewezen opleidingsinstellingen.

Let op: Als aanbieder van theorielessen mag u zich niet voordoen als aangewezen of erkende instelling. Het moet voor de cursist ook duidelijk zijn dat niet u het examen afneemt, maar dat een externe instelling dit verzorgt. 

Aanmelden als erkende entiteit

U kunt zich nog niet aanmelden om erkend te worden. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) stelt in overleg met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de eisen voor een aangewezen entiteit vast. Deze procedure is in ontwikkeling. Wilt u hiervan op de hoogte blijven? Stuur dan een e-mail naar drones.vliegscholen@ilent.nl.