Wijzigingen in management van de ILT

In het IG-team van de Inspectie Leefomgeving en Transport zijn enkele wijzigingen. Het IG-team bestaat uit de inspecteur-generaal en 4 directeuren.

Leden van het directieteam van de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Mattheus Wassenaar wordt met ingang van 1 oktober plaatsvervangend inspecteur-generaal naast zijn huidige functie van directeur Informatiepositie en programmamanagement. Hij neemt deze positie over van Frank van Diepenbeek, momenteel directeur Omgeving en dienstverlening (OenD). Frank start op 1 oktober 2021 als kwartiermaker bij het programma directoraat-generaal Herstel bij het ministerie van Financiën.

Stefanie Spekreijse neemt vanaf die datum de portefeuille OenD grotendeels voor haar rekening. Stefanie was eerder waarnemend directeur bij de ILT en afdelingshoofd Netwerken transport. De 2 afdelingen Netwerken gaan per 1 oktober over naar de portefeuille van Mattheus.

Eerder al op 1 september is Ton Hugens gestart bij de ILT als directeur Publieke instituties en control. Ton was eerder directeur Uitvoering Sociaal Medische Zaken bij het UWV en volgt Kees van Nieuwamerongen op die per 1 mei is begonnen als kwartiermaker Inspectie Belastingdienst, Douane en Toeslagen.

Inspecteur-generaal Jan van den Bos: “Ik ben Frank en Kees zeer erkentelijk voor de bijdragen die zij hebben geleverd aan de ontwikkeling van de ILT de afgelopen jaren. Zij gaan met belangrijke nieuwe uitdagingen aan de slag. Met de nieuwe samenstelling van het IG-team van de ILT, gaan wij met overtuiging en vertrouwen verder met de ontwikkeling van een inspectie die een belangrijke rol speelt op het gebied van veiligheid, vertrouwen en duurzaamheid in transport, infrastructuur, milieu en wonen.”