Eén op drie chauffeurs in overtreding bij Benelux-vrachtwagencontrole

De inspectiediensten van de 3 Benelux-landen controleerden afgelopen woensdag vrachtwagens en autobussen op tachograaffraude en het naleven van rij- en rusttijden. In Venlo, Moerdijk, Apeldoorn en Bodegraven onderzochten inspecteurs van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) 42 vrachtwagens en 4 bussen.

16 overtredingen bij 14 voertuigen

Bij 12 vrachtwagens en 2 bussen was sprake van uiteenlopende overtredingen. 2 chauffeurs kregen een boeterapport (van € 1.100) voor het niet gebruiken van de bestuurderskaart en mochten niet verder rijden. Tegen 2 andere chauffeurs werd proces-verbaal opgemaakt voor het niet naleven van de rusttijden. Ook zij mochten niet doorrijden.

Andere chauffeurs bleken niet over het juiste rijbewijs te beschikken, hadden hun vakbekwaamheidspapieren niet op orde of beschikten niet over een geneeskundige verklaring. Ook voor mobiel bellen werd een boete uitgeschreven door de ILT.

Benelux-samenwerking

Doel van de samenwerking is het delen van kennis en goede praktijken tussen de inspectiediensten en zo te komen tot grotere uniformiteit van controlepraktijken tussen de landen.

Zie ook http://www.benelux.int/nl/nieuws/benelux-controle-op-vrachtvervoer-bijna-1-voertuig-op-3-overtreding