1. Home
  2.   Actueel
  3. Aw en Logius vervolgen pilot Standard Business Reporting

Aw en Logius vervolgen pilot Standard Business Reporting

Nieuwsbericht | 12-04-2017

De Autoriteit woningcorporaties (Aw) en dienst digitale overheid Logius vervolgen de pilot Standard Business Reporting. SBR richt zich op het vastleggen van financiële gegevens van woningcorporaties. Vijf corporaties zijn vorig jaar met de proef begonnen.

SBR vermindert de administratieve lasten voor corporaties, verhoogt de kwaliteit van de gegevens, zorgt voor uniformiteit en maakt de besteding van hun financiële middelen transparanter. SBR is de nationale standaard voor de digitale uitwisseling van alle bedrijfsmatige rapportages. De gegevens in de bedrijfsadministratie worden eenmalig op een standaard manier vastgelegd.

De SBR-pilot voor woningcorporaties richtte zich op de aanlevering van de jaarrekening met digitaal getekende accountantsverklaring via SBR bij CorpoData, als onderdeel van Aw. In dit vervolgtraject wordt het aantal deelnemende partijen uitgebreid. SBR kan mogelijk op de middellange termijn bijdragen aan de vervanging van de opvraagprogramma’s van Aw/Corpodata. Op de lange termijn is SBR de basis voor het sectorbreed uitwisselen van gegevens.

Startbijeenkomst

Op 26 april organiseert Aw in Utrecht een startbijeenkomst voor het vervolg op de pilot. Tijdens deze bijeenkomst zullen Aw en Logius de scope en planning van dit vervolgtraject toelichten. Woningcorporaties die interesse hebben om hierbij aanwezig te zijn kunnen zich tot 21 april aanmelden bij fred.jansen@ilent.nl.